Уряд затвердив план заходів з реалізації Стратегії комунікацій у сфері запобігання та протидії корупції на 2017 рік

18 жовтня 2017 р. під час засідання КМУ затверджено план заходів на 2017 рік з реалізації Стратегії комунікацій у сфері запобігання та протидії корупції, внесений Міністерством інформаційної політики України.

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець зазначає, що планом передбачено як запровадження системи моніторингу й оцінки ефективності антикорупційних комунікацій, так і визначення пріоритетності антикорупційних комунікацій у роботі центральних органів виконавчої влади.

«Це буде повністю відкрита діяльність держорганів, регулярні публічні звіти перед медіа, тобто публічне звітування саме з антикорупційної тематики. Передбачені також спеціальні тренінги як швидко подавати інформацію від відомства. Кожен журналіст зможе швидко отримувати коментар», — коментує Міністр.

Нагадаємо, що 23 серпня 2017 р. під час засідання КМУ було схвалено Стратегію комунікацій у сфері запобігання та протидії корупції, внесену Міністерством інформаційної політики України. Мета її — формувати ефективну та системну комунікаційну роботу із суспільством у сфері запобігання та протидії корупції.

Стратегія розроблена міжвідомчою робочою групою з питань координації антикорупційної реформи за активної участі неурядових організацій у сфері протидії корупції.

 

0