Скорочення назви підприємства у листку непрацездатності

Фонд соціального страхування України роз’яснив, чи можливо в листку непрацездатності використовувати скорочену назву лікувального закладу та місця роботи.

Нагадаємо, що найменування юридичної особи містить:

  • організаційно-правову форму, наприклад, ТОВ чи товариство з обмеженою відповідальністю;
  • назву, наприклад, ТОВ «Залізобетонний комбінат», ТОВ «ЗБК».

Згідно з частиною першою статті 31 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності.

Порядок заповнення листка непрацездатності визначено Інструкцією про порядок заповнення листка непрацездатності.

Пунктом 3.1 Інструкції № 532 регламентований порядок заповнення частини лицьового боку бланка листка непрацездатності, зокрема, тут чітко вказуються назва та місцезнаходження закладу охорони здоров’я (повністю), що підтверджуються штампом та печаткою закладу охорони здоров’я «Для листків непрацездатності»; місце роботи: назва і місцезнаходження підприємства, установи, організації (повністю).

Слід зазначити, що згідно із статтею 90 Цивільного кодексу України, пунктом 1.4 Вимог до написання найменування юридичної особи, її відокремленого підрозділу, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, крім організації профспілки скорочене найменування може використовуватися юридичною особою на рівні із повним у разі його затвердження установчими документами та внесенням відповідного запису до єдиного державного реєстру.

Отже, за умови дотримання вимог зазначених актів законодавства під час оформлення листків непрацездатності в закладах охорони здоров’я разом із повною назвою може використовуватися скорочене найменування юридичної особи, як самого закладу охорони здоров’я, так і організації, установи, підприємства.

 

0