Пропонують запровадити штрафи за порушення порядку розгляду колективних трудових спорів

Відповідні зміни пропонують внести до КпАП.

Народний депутат Іван Рибак пропонує запровадити адміністративну відповідальність за порушення вимог законодавства під час розгляду колективних трудових спорів.

Пропонується внести зміни в КпАП, доповнивши його новими нормами. Так, І. Рибак пропонує штрафувати за ухиляння сторін конфлікту від створення примирних органів або від участі в примирних процедурах. Розмір штрафу становить від 500 до 1000 нмдг.

Штраф такого ж розміру доводиться сплатити за невиконання сторонами зобов’язань, досягнутих за результатами примирних процедур, а також за недотримання законних вимог посадових осіб примирних органів.

Відповідальність передбачена і для посадових осіб центральних і місцевих органів виконавчої влади за ухилення від створення примирних органів.

Розглянути справи про адміністративні правопорушення будуть суди та Національна служба посередництва та примирення.

Законопроект № 6627 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та деякі інші законодавчі акти України (щодо відповідальності за порушення законодавства про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» зареєстрований у Парламенті 22 червня 2017 року.

0