Прийняття на роботу без повідомлення ДФС

14 березня Кабмін схвалив законопроект Мінекономрозвитку «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційного клімату в Україні».

2 березня 2018 р. Мінекономрозвитку оприлюднило проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні».

У запропонованих змінах містилася й норма щодо звільнення роботодавців від обов'язку повідомляти ДФС про прийняття працівника на роботу до початку роботи за укладеним трудовим договором.

Проектом закону № 6540 пропонується:

  • скасувати пайовий внесок у розвиток інфраструктури населеного пункту;
  • підсилити захист прав міноритарних акціонерів шляхом встановлення обмежень та відповідальності мажоритарного акціонера за зловживання своїми правами;
  • ввести відповідальність осіб із заінтересованістю та посадових осіб акціонерного товариства за збитки, завдані правочином із заінтересованістю, згода на вчинення якого була надана мажоритарним акціонером або призначеними ним особами;
  • розширити коло правочинів, які вважаються правочинами із заінтересованістю для того, щоб вони покривали більшу кількість відносин акціонерного товариства з його пов’язаними контрагентами.

У повідомленні Мінекономрозвитку щодо ухвалення цього проекту зазначено, що він був розроблений за підтримки Офісу ефективного регулювання.

«Економіка України потребує капітальних інвесторів, український бізнес полегшення умов діяльності. Саме цього ми намагаємося досягнути через зміни, які пропонує законопроект № 6540. Щоб вони були максимально ефективними, ми прислухаємося до думки бізнесу, депутатів, і сподіваємося, що нову версію законопроекту комітет підтримає», — прокоментував рішення Уряду Степан Кубів, Перший віце-прем’єр-міністр — Міністр економічного розвитку і торгівлі України.

Стару версію законопроекту № 6540 відкликано. 

 

0