Працівники-усиновлювачі будуть мати право на додаткову оплачувану відпустку

Працівникам-усиновлювачам буде надаватися одноразова оплачувана відпустка тривалістю 56 к. дн. (70 к. дн. — у разі усиновлення двох і більше дітей).

ВРУ прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання відпустки усиновлювачам при усиновленні дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування». Проект Закону зареєстровано за № 6350.

Законом статтю 182 КЗпП буде викладено в новій редакції. За нею працівникам, які усиновили дитину з числа дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, надається одноразова оплачувана відпустка у зв’язку з усиновленням дитини тривалістю 56 календарних днів (70 календарних днів — у разі усиновлення двох і більше дітей) без урахування святкових і неробочих днів після набрання законної сили рішенням суду про усиновлення дитини. Така відпустка надається за умови, що заява про надання відпустки надійшла не пізніше трьох місяців із дня набрання законної сили рішенням суду про усиновлення дитини.

Працівникам, які усиновили дитину (або одночасно двох і більше дітей), надається відпустка для догляду за дитиною (дітьми) на умовах і в порядку, встановлених статтями 179 і 181 цього Кодексу.

У разі усиновлення дитини (дітей) подружжям зазначені відпустки надаються одному з подружжя на їхній розсуд.


 

0