Посадовий оклад військовослужбовців залежатиме від прожиткового мінімуму

Затверджена тарифна сітка, схеми тарифних розрядів і розміри надбавок військовослужбовцям.

З 1 січня 2018 р. змінюється порядок нарахування грошового забезпечення військовослужбовцям.

Зокрема, встановлено залежність розмірів посадового окладу й окладу за військовим званням від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що забезпечить щорічне зростання розміру грошового забезпечення залежно від збільшення соціальних стандартів в державі.

Розміри посадових окладів, окладів за військовим (спеціальним) званням військовослужбовців, осіб рядового та начальницького складу визначаються шляхом множення розміру прожиткового мінімуму, встановленого законом на 1 січня календарного року (але не менше 50 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленого законом на 1 січня календарного року), на тарифний коефіцієнт.

Грошове забезпечення військовослужбовців складається з посадового окладу, окладу за військовим (спеціальним) званням, щомісячних та одноразових додаткових видів грошового забезпечення.

В структурі грошового забезпечення збільшена частка посадового окладу та надбавки за вислугу років до 60 % і зменшена частка додаткових видів в структурі грошового забезпечення з 85 % до 40 %.

Також ліквідована диспропорція в розмірах грошового забезпечення в різних силових структурах, надані правові підстави для перерахунку пенсій колишнім військовослужбовцям.

Зміни передбачені постановою КМУ «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб» від 30 серпня 2017 р. № 704, яка набирає чинності 1 січня 2018 р.

0