Підприємства зобов’язані інформувати воєнкомат про зміну сімейного стану працівника

Таке роз’яснення надане у листі Міноборони від 31 березня 2017 р. № 116/9/5/2807.

Чоловіків приймають на роботу чи навчання лише після постановки їх на військовий облік в районних (міських) воєнкоматах, а також у випадку їх перебування на військовому обліку в СБУ чи Службі зовнішньої розвідки.

Обов’язкова перевірка у громадян під час прийняття на роботу або навчання наявності військово-облікових документів. У військовозобов’язаних такими документами є військовий квиток або тимчасове посвідчення, а у призовників — посвідчення про приписку до призовних дільниць.

На підприємства, установи та організації покладається виконання деяких заходів із ведення персонального обліку призовників та військовозобов’язаних. До таких заходів належать внесення в особисті картки змін щодо сімейного стану, місця проживання, освіти, місця роботи та посади військовозобов’язаного.

Таким чином, підприємства, установи та організації, в яких працюють призовники та військовозобов’язані, повинні в п’ятиденний термін із дня подання відповідних документів вносити в особові картки призовників та військовозобов’язаних зміни стосовно їхнього особистого життя і повідомляти про зміни районні (міські) військові комісаріати щомісяця до п’ятого числа.

Дані карток первинного обліку призовників та військовозобов’язаних звіряються держорганами з їхніми обліковими даними, зазначеними в особових картках на підприємствах за місцем роботи, з будинковими книгами, іншими документами з питань реєстрації місця проживання фізичних осіб. Адреса фактичного проживання призовників та військовозобов’язаних перевіряється шляхом проведення подвірного обходу. Крім того, під час звірок перевіряється наявність і стан військово-облікових документів фізосіб. Такі звірки проводяться не менше разу на рік.

0