Мобілізація у Держприкордонслужбу в особливий період

Президент України Петро Порошенко дозволив проводити призов за мобілізацією на військову службу до Державної прикордонної служби в особливий період.

Про це йдеться в Указі Президента № 219/2017 від 17 серпня, що вносить зміни до Положення про проходження військової служби в Держприкордонслужбі.

Передбачено, що призов громадян у ДПСУ буде проходити не лише на строкову військову службу, але й на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період і військову службу за призовом осіб офіцерського складу.

Призови на військову службу військовозобов’язаних у особливий період проводяться військовими комісаріатами, а резервістів — начальниками органів Держприкордонслужби на підставі указів Президента України.

Строки вислуги для військовослужбовців, які проходять військову службу в органах Держприкордонслужби та їх підрозділах у воєнний час, обчислюються з розрахунку місяць військової служби за три календарних місяці.

Окрім того, терміни контракту, який військовослужбовці можуть укладати з ДПСУ, розширені до 10 років замість 3–5.

Атестація військовослужбовців в особливий період не проводиться. Для призначення військовослужбовців на вищі посади, нагородження чи присвоєння їм чергових військових звань складаються службові характеристики, що додаються до подання.

 

0