Методичні рекомендації щодо запровадження наставництва

Наставництво передбачає навчання безпосередньо на робочому місці шляхом передання досвідченими працівниками набутого досвіду і знань особі, яка потребує професійного навчання, та формування необхідних навичок.

Пунктом 1.36 розділу І Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні для забезпечення зайнятості населення, збереження та розвитку трудового потенціалу передбачено, зокрема, удосконалення системи професійного навчання працівників та визначення умов здійснення наставництва.

Із метою сприяння запровадженню наставництва на підприємствах, професійному розвитку працівників, їх професійній адаптації на робочому місці наказом Міністерства соціальної політики України від 11.10.2017 № 1611 затверджено Методичні рекомендації щодо запровадження наставництва (Методичні рекомендації).

Методичними рекомендаціями визначаються умови наставництва; повноваження працівників та наставників; склад ради наставників та стимулювання наставників.

Міністерство соціальної політики України рекомендує Методичні рекомендації до використання підприємствам, установам, організаціям різних організаційно-правових форм і форм власності, іншим сторонам, які зацікавлені у запровадженні наставництва.

 

0