Майже 300 000 грн штрафу за неоформлених працівників

Інспекційне відвідування фізичної особи — підприємця на предмет додержання законодавства про працю та загальнообов’язкове державне соціальне страхування здійснили фахівці Управління Держпраці у Рівненській області. Підставою став лист-довідка Дубенської РДА про результати комісійного обстеження, проведеного районною робочою групою з питань легалізації праці.

Під час моніторингу дотримання суб’єктами господарювання вимог з оформлення трудових відносин, оплати праці та сплати обов’язкових платежів в магазині с. Сатиїв двоє працівників, які виконували обов’язки продавців, вказали в письмових поясненнях, що працюють у підприємця за цивільно-правовими угодами. Але під час інспекційного відвідування  цього ФОП договори та дані про сплату ЄСВ  підприємець інспекторам не надав.

Також було зафіксовано, що одна працівниця, яка за договором цивільно-правового характеру виконує роботу прибиральниці, продавала в магазині товари й обслуговувала клієнтів.

На підставі виявлених порушень уповноваженими посадовими особами Управління винесено постанову про накладення на підприємця штрафу в сумі 288 тисяч гривень, адже за кожного неоформленого працівника встановлена санкція — 96 тисяч гривень.

 

0