Фахівці Держпраці й експерти МОП обговорили питання вдосконалення інспекційної діяльності

13 березня відбулася робоча зустріч Голови Держпраці Романа Чернеги з фахівцем відділу з питань адміністрації праці, інспекції праці та безпеки і гігієни праці (м. Женева) Арсеніо Фернандез-Родрігезом і національним координатором проектів Міжнародної організації праці в Україні Софією Литвин.

Сторони обговорили стан нормативно-правового поля, що регулює питання інспекції праці, його вплив на можливість пілотування інспекційної кампанії з подолання незадекларованої праці, а також подальші кроки Держпраці у здійсненні перевірок і можливу підтримку з боку МОП.

За результатами зустрічі досягнуто домовленостей щодо навчання інспекторів праці, вдосконалення нормативно-правового забезпечення інспекції праці, моделі соціального діалогу з питання інспекційної діяльності та оптимізації структури Держпраці.

Представники МОП поінформували фахівців Держпраці про підготовку Міжнародним бюро праці проекту технічної допомоги на підтримку інспекції праці в Україні, що має фінансуватися Європейським союзом.

За інформацією Управління Держпраці у Хмельницькій області

0