Для переможців конкурсу на посади в місцевому самоврядуванні може встановлюватися випробування — Нацдержслужба

Випробування не встановлюється при прийнятті на роботу, зокрема, переможців конкурсного відбору на заміщення вакантної посади (частина третя ст. 26 КЗпП).

На посадових осіб місцевого самоврядування поширюється дія законодавства України про працю з урахуванням особливостей, передбачених Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Проведення конкурсу, випробування та стажування при прийнятті на службу в органи місцевого самоврядування здійснюється в порядку, визначеному законодавством України про державну службу (частина шоста ст. 10 Закону № 2493).

При призначенні особи на посаду державної служби вперше встановлення випробування є обов'язковим. Випробування при призначенні на посаду державної служби встановлюється строком до шести місяців.

Разом з тим частиною третьою статті 3 Закону України «Про державну службу» передбачено, що дія цього Закону не поширюється зокрема на посадових осіб місцевого самоврядування.

Оскільки положеннями Закону № 2493 передбачено встановлення випробування, на думку НАДС, при прийнятті на посади в органи місцевого самоврядування переможців конкурсного відбору може встановлюватись випробування з урахуванням строків, визначених статтею 27 КЗпП.

Про це йдеться в листі Нацдержслужби від 14 червня 2018 р. № 4470/10-18.

 

0