Чи потрібно на працівника, який працює за внутрішнім сумісництвом, заводити окрему особову картку?

Після того, як працівники відділу кадрів оформлюють усі необхідні документи та приймають працівника на роботу, заводиться особова картка форми № П-2 та формується особова справа. За загальним правилом, особова картка та особова справа формуються на кожного працівника, проте виникає запитання, чи потрібно заводити нову особову картку на внутрішнього сумісника, якщо за основним місцем роботи, яке є і місцем роботи за сумісництвом, особова картка вже заведена.

Насамперед нагадаємо, що особова картка — це основний обліковий документ працівника. Підприємствами недержавної форми власності використовується типова форма № П-2, затверджена наказом Держкомстату та Міноборони від 25.12.2009 р. № 495/656. Форма № П-2 стандартна і застосовується більшістю роботодавців. Як правило, за заповнення та зберігання особових карток відповідають працівники відділу кадрів підприємства. Її заповнюють на всіх працівників, прийнятих на роботу, у т. ч. за сумісництвом.

Тому винятків із загальних правил немає. На сумісника, навіть якщо він уже є працівником цього підприємства, потрібно завести окрему особову картку.


0