Близько тисячі роботодавців порушили законодавство щодо працевлаштування інвалідів

Фахівці Держрпраці повідомили, що з початку року порушення законодавства про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю встановлено у 996 роботодавців

Упродовж січня-жовтня 2017 р. державними інспекторами з питань праці проведено 3902 перевірки з питань зайнятості та працевлаштування осіб з інвалідністю. Порушення законодавства про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю встановлено у 996 роботодавців, у т. ч. у 463 бюджетних організаціях.

Найбільша кількість порушень – це невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю – 565 або 47 % загальної кількості порушень.

На виконання приписів державних інспекторів з питань праці 136 роботодавців зареєструвалися у відділеннях Фонду соціального захисту інвалідів, 302 роботодавця подали звіти про зайнятість і працевлаштування інвалідів, 276 роботодавців виконали норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, працевлаштовано 172 особи з інвалідністю. 

Держпраці завжди опікується трудовими гарантіями працівників, приділяючи особливу увагу працевлаштуванню та дотриманню трудових прав осіб з інвалідністю.

 

0